Kezdeményezés

2010.04.21. 14:34 Giana

Kezdeményezés és készség

A kezdeményezés, azt jelenti, hogy valamiben te teszed meg az ELSŐ LÉPÉST. A karriered építésében és általában az életben, neked kell megtenned a második lépést. Nem várhatsz arra, hogy valaki majd kiszúr az utcán és egy hatalmas milliókat érő szerződést nyom az orrod alá. Menned kell, tenned kell. Keresni kell a lehetőségeket és elég bátorságodnak kell lennie ahhoz, hogy megtedd a lépést.

A készség szó, képességet jelent. Többek között olyan képességet, ami vagy született, vagy pedig tanult, elsajátított viselkedés, tudás. Mit gondolsz neked milyen kedvezményezési készséged? Ösztönösen keresed a kihívásokat, az új helyzeteket vagy inkább várakozó üzemmódon működsz és várod a sült galambot?

 

Önbizalom függő-e a kezdeményezési készség?

Aki nagyobb önbizalommal rendelkezik, az kevésbé fél a váratlan helyzetektől. Tehát a válasz: IGEN. A bátorság összefügg az önbizalommal. Volt egy ismerősöm, aki a buszon sem szeretett volna jegyet kérni, mindig rám hagyta, mert nem szeretet idegen emberekkel beszélni, és volt benne egyfajta lustaság is.

Itt kerül be a képbe a másik faktor, ami a kezdeményezőképességedet méri. Mennyire vagy lusta? Halogatsz? Igen? Akkor biztosan ritkán és keveset, csak ha már muszáj, akkor kezdeményezel. Rossz hírrel kell szolgálnom. Aki először lép, az nyer. Aki nem lép, az nem csak egy helyben marad, de bizony nagyon hamar LEMARAD.

 

Miért kezdeményezz?

Szeretnél elérni valamit? Igen. Akkor azért kezdeményezz! Szeretnél jobb lenni másoknál? Akkor kezdeményezz. Szeretnél sikeres lenni? Kezdeményezz. A kezdeményezésben benne van az indulás. Indulás nélkül nincs semmilyen eredmény. Az eredmény lehet pozitív és negatív. Nagyon fontos, hogyan amennyiben a kezdeményezésed bukásba torkollik, ne add fel! Kezdeményezz máshol. Napok, hetek, hónapok, évek és életek telnek el úgy, hogy az emberek tervezgetnek, ott áll a kezükben a lépésről-lépésre vezető kis útikalauz, de egyszerűen nem indulnak el kényelmesség, lustaság és halogatás miatt.

Csak rajtad múlik, hogy sikereket érsz el vagy sem.

Csak rajtad múlik, hogy megvalósítod-e az álmaid.

De mindenképpen kezdeményezned kell, hogy bárhová eljuss.

 

Hogyan kezdeményezz?

A modellszakmában a kezdeményezés azt jelenti, hogy elkészítetted a portfóliódat, elmész minimum egy ügynökséghez és regisztrálsz, elmész a castingra és a maximumot nyújtod. Tervet készítesz és tervszerűen véghez is viszed a lépéseket. Készíts magadnak ajánlólapot. Ha nem akarsz várni arra, hogy mikor hív az ügynökség egy jó kis ajánlattal, akkor kezdeményezz te! Ajánld magad! Készíts saját myspace oldalt, weboldalt, ajánlókártyát. Add be a helyi boltokba, ajánld magad, hogy akár ingyen vállalsz fotózást! Szerezz referenciát! Ne várj a szőke hercegre! Regisztrálj minél több oldalon és minden nap ismerj meg egy új embert! Ápold a kapcsolataidat! Ez már egy másik téma, de mindenképpen a kezdeményezéshez tartozik. Légy jelen! Tedd, vagy ne tedd!- ahogy Yoda mondta a csillagok háborújában.

 

A kezdeményezés készség

A kellemetlen szituációk, a kudarcok elveszik az ember kedvét a kezdeményezéstől, azonban emlékezz rá, hogy a sikeres ember, ott kezdi el, ahol a sikertelen abbahagyja! Ha valamit akarsz, akkor nem adhatod fel! És ha nem adod fel, idővel célba érsz! Váljon a kezdeményezés készséggé. Gyakorold minden nap. Szólíts le valakit az utcán, ismerkedj! Ne zárkózz magadba, nyiss a világ felé. A félelem és a lustaság elszáll, ha elsajátítod a módszert: minden nap egy lépéssel előre. Nem csak a modell szakmában, de életed bármely területén szükséged van erre, hogy sikert ér el!

 

Már csak egy kérdés maradt. Mikor kezdj bele a kezdeményezésbe? MOST! Tervezz, vagy tégy konkrét lépést! Mindegy milyen kicsinek tűnik, tedd meg most. Mert a most az egyetlen időpont amikor előre léphetsz, amikor elkezdheted az álmaidat élni!


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://modellkarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr891939925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása