Kreativitás

2010.05.20. 10:11 Giana

Kreativitás

 

A kreativitás szó, ma már trend. Bárhol és mindenhol kreatív lehetsz. Miért pont a modellszakma lenne kivétel. A kreativitás az újdonságok, szokatlan ötletek gyűjtő fogalma. Ami kreatív, az lehet új vagy újszerű, mindenképpen egyedi. A kreativitás képesség, ugyanakkor tanulható és fejleszthető.

 

Amikor a kreativitásról beszélünk, először a művészetek jutnak eszünkbe. Hiszen a művészet az alkotás, ami a kreativitás eredménye. Ebből a szempontból a vacsorád éppen úgy lehet kreatív, ahogy a portfóliód. De mitől lesz egyedi/kreatív a vacsora vagy a portfólió? Csinálhatsz egy egyszerű csirkelevest és tálalhatod, mondjuk egy vázában. Ez kreatív. Vagy tehetsz bele valamit, ami nem szokásos. A portfoliód egyedi, hiszen te vagy benne és nem más. Azonban ha a szokásos fotósorozat van benne, ami még 100 000 másik magyar lány vagy fiú portfóliójában, akkor elkönyvelik az ügyfelek, hogy unalmas vagy, nulla kreativitással. Persze ebben nem csak te vagy a hibás, hanem a fotós, sminkes kreatív hiányát is jelölheti. Azonban ha nem lépsz előre, és nem veszed a saját kezedbe az fotózást, és nem állsz kreatívan a dolgokhoz, akkor sokkal valószínűbb, hogy lapos és unalmas munkát produkálsz.

 

Kreativitás= problémamegoldás

A kreativitás nem csak önmagában nagy érték. Leginkább akkor jön jól, amikor valamilyen probléma előtt állunk. Tény, hogy a kreatív emberek agya alapjáraton az új és szokatlan megoldásokat keresik. A kreativitás éppen ezért fontos. Gondolj csak bele, Murphy-től tudjuk, hogyha valami elromolhat, akkor az el is romlik. Nincs baj, ha van egy kreatív vész-megoldásod minden esetre. Kijött egy pattanás? Lemondta a fodrászod a megbeszélést? Lekésted a buszt? Mit teszel? A kreatív emberek nem pánikolnak, hanem egyből a lehetséges megoldásokat latolgatják és teszik. A problémamegoldó képességedet te is fejlesztheted, ha mindennapi életedben a felmerülő problémáidra legalább három –négyféle megoldást találsz. Gondolj a legegyszerűbb dolgokra (probléma), a megoldás azonban lehet extrém, de mindig kivitelezhető, hogy a realitás talaján maradjunk.

 

A kreativitásnak mindennapi tevékenységnek kell lennie, ahhoz hogy jól működjön. Életed minden területét áthathatja, ami örömöt, motivációt és sikert hozhat a számodra. A kreativitáshoz tartozik a fantázia, a képzelő erő, a beleérzés, és az alkotás. Biztosan van valamilyen hobbid. Szeretsz írni, énekelni, olvasni vagy festeni, esetleg hímezni, futni vagy bármit. Alkoss valamit. Alkothatod magadat. Az ön image kifejlesztéséhez nélkülözhetetlen a kreativitás. A fejlesztéséről hosszú bejegyzés halmazokat tudnánk írni, azonban a témában bőven kapható a könyvek halmaza. Ne felejtsd el, nincs tudás, ami nem alakítható kreatív elemmé.

A múzsa osztja a kreativitást és az ihletet, mindazoknak, akik beállnak a sorba!

Te se maradj ki belőle!

 

Hozd ki magadból a legtöbbet!

A kreativitás nem a kiválasztottak kiváltsága!

 

A legkreatívabb területek, melyekkel találkozol és te kreativitásodra is szükség van:

  • portfólió készítés
  • önmarketing, image kialakítása
  • szervezés, munkavállalás, munkakeresés
  • bemutatók, fotózások
  • kommunikáció, casting, 

 

Szólj hozzá!

Címkék: önmenedzsment

A bejegyzés trackback címe:

https://modellkarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr322017399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása