¾ még egyszer!

2010.04.21. 14:54 Giana

Folytatjuk az igazán érdekes és fontos cikksorozatunkat, melyben bemutatjuk Nektek, milyen pózokat érdemes kipróbálni, betanulni, és gyakorolni egy portfólió fotózásra!

 

Az 1. kép: Mit gondoltok mi a hibája ennek a póznak? Mi látszik a lányból és mi nem? Mik az előnyös vonások? Mit változtatnátok? Ha már kezdtek ráérezni, akkor egyből rá lehet vágni, hogy nem húzta ki magát. Úgy tűnik, fázik, és cseppet sem érzi jól magát. Egy ilyen pózban az arcod van a középpontban és a kezed. A felhúzott vállakkal összenyomod magad, görbének tűnsz és olyannak, aki cseppet sem érzi jól magát a kamera előtt. Ki szeretne egy ilyen modellt alkalmazni.?Nem feltétlenül kell vigyorogni, de egy magabiztos mosoly, vagy elmélyült arckifejezés, ami lehet komoly dinamikusan hat. Húzd ki magad, öleld át magad feszes karjaiddal és legyen tudatos az arcod is! Ha ez meg van a póz nagyszerű kezdőknek, mert biztonságot ad! Figyelj oda rá, hogy a melleid ne nyomd agyon!

 

A 2. kép: Nagyon előnyös a lánynak. Miért? Gyönyörűen kiemeli a combjait, a derék ívét és karjainak izmait, miközben egy szép profilt mutat. Kihúzta a hátát, így tud érvényesülni igazán a dereka. Érdemes lepróbálni tükör előtt, mert a vastagabb derékkal és hassal rendelkező hölgyeknél nem jelenhet meg ez a forma. Ennek ellenére, mindenkinél kiemeli a derekat és csak ajánlani tudom. A nyakunk ívét is meghosszabbítja és bizony a modell szakmában a nyak az egyik bázis. Köztudott, hogy a hosszú nyak igen előnyös a fotózáskor és nagyon kell figyelni, hogy nem szabad, hogy a nyakad elvesszen.

 

A 3. képek. Az első kép nagyszerű, de mi a hiba a másodiknál? Igen, épp az előbb mondtuk el. Hol a nyak? Minden hiba a helytelen tartásból ered. Ha leutánzod mind két pozíciót, akkor érezni is fogod, hogy miről beszélek. A második kép esetében, nem kell összehúznod magad, hogy meg tudd érinteni a bal kezeddel a jobb vállad. Félreértés ne essen, nem kell úgy állnod, mint a cövek! Csak lazán-feszesen! Az oldalra billentet fejjel momentán nincs bajom, talán csak annyi, hogy kicsit feljebb emelhette volna a lány állát, és akkor az arca is jobban látszik, és némi nyakat is megvillanthat! Próbáld ki ezt a két tartást, különböző fejtartásokkal, keresd meg a neked legelőnyösebbet!

 

A 4. kép és társa: Szintén egy jól sikert és egy kevésbé remek kép. Mi a különbség?Látszik vagy sem a váll? Milyen a tartás? Melyik magabiztosabb? Látjátok a tartását? Nem esik szét! (Ennél azért zártabbak is lehetnek az ujjak!) Az első változatnál még az arc és a kifejezés is a helyén van. Enyhe mosoly, áll nincs sem túl-fent, sem túl lent. Mellkas kiemelve. A második kép is korrigálható lenne, egy kis jobbra fordulással, kis mell kiemeléssel. Több nem kellene, de ez a kicsi is csodákra lenne képes!

 

Jó gyakorlást kívánunk!

Hamarosan folytatjuk az utazást a PÓZOK világába!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: pózok

A bejegyzés trackback címe:

https://modellkarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr501939976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása