Portfólió készítés fontosabb állomásai (folytatás)

2010.04.06. 10:56 Giana

Hatodik lépés 

Bizonyosodj meg róla, hogy mindent összecsomagoltál mielőtt elindulsz a fotózásra. Biztosan nem felejtesz el semmit? Moss hajat - ha csúszós a hajad, akkor egy nappal előbb, ha nincs fodrász, akkor neked kell elkészítened a hajadat, vagy kezdj korán reggel a fodrásznál. Nem érdemes a fotózás előtt új hajjal kísérletezni, hiszen azt még nem tudod „használni”. Ugyanezen szabályok vonatkoznak a sminkre is. Ha van sminkes, tiszta arccal érkezz, ne vigyél fel semmit- se alapozót, semmit. Ez mind a sminkes feladata és egyszerűbb a dolga, ha nem kell a te „macskakaparásod” eltüntetni. Ha nincs sminkes, akkor érdemes hasonlóképpen felkeresni egy profi sminkest, aki az elmondásod alapján elkészíti neked a kívánt „arcot”. A profi haj és smink már jobb fotókat eredményez, mint ha te készíted. Még akkor is, ha gyakorlott vagy és úgy gondolod, szép és ápolt a sminked.

 

Hetedik lépés

Amikor elkészültek a képek, eljön az ideje, hogy visszanézzétek őket és kiválasszátok a legjobbakat. A több tucat kép közül figyelj rá, hogy legyen a portfóliódban: ¾-es test kép, teljes testet megmutató kép. Ezek nélkül nem sokra mész, még akkor sem, ha nem topmodell azaz manöken alkat vagy. Több ruhát, stílust és helyszínt érdemes megmutatni a portfólióban, hogy lássák a sokszínűségedet. Egy arccal és egy stílussal csak korlátozod a saját lehetőségeidet. Soha ne korlátozd magad. Lehet, úgy gondolod egy stílus neked nem áll jól, de lehetséges, hogy egy ügynökség vagy egy ügyfél pont arra tart alkalmasnak. Add meg nekik a választás lehetőségét. Játssz különböző pózokkal és mutasd meg a fotósnak is sokszínűséged, ha a portfóliódban újra és újra ugyanazok a pózok szerepelnek, akkor dög unalom lesz az anyagod.

 

Nyolcadik lépés

Miután kiválasztottátok/tad a kulcs képeket, vásárolhatsz egy portfólió „táskát”, mely tulajdonképpen egy fényképalbum. Többségében, ha ügynökségnél készítetted a portfóliót, akkor adnak egyet. Minden irodai üzletben találhatsz megfelelőt és az áraik egészen az olcsótól, a méregdrága bőrrel borítottól terjed. Érdemes egy közepes kategóriájút vásárolni, ami időálló, de mégsem megy rá a havi fizetésed. Érdemes olyat venni, ami 15-20 8x10-es képet elbír.

 

Kilencedik lépés

Ahogy a modell karriered fejlődik, ne feledkezz meg arról, hogy frissítsd a képeidet. Ha valami változik rajtad, ha készülnek új képek, munkát kapsz, mindig tedd be az anyagodhoz a képeket, honlapodra. Az általános modelles fotók mellé, tegyél oda minden teersheet-et amit kapsz. Ezek azok a lapok, amiket azokból a magazinokból veszel ki, amelyben megjelent a munkád. Ezek az úgynevezett „teersheet-ek” életbevágóak a modellek életében, és a portfólióhoz, hiszen ezek a kelendőségedet mutatják és imponál az ügyfeleknek. Tipp: silány munkát inkább ne tegyél a portfólióba, a rossz reklám- sose jó! Inkább kevesebb, de minőségi munkával mutatkozz be.

 

A következő cikkben:

Mitől lesz jó egy portfólió?

 

Szólj hozzá!

Címkék: portfólió

A bejegyzés trackback címe:

https://modellkarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr931898260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása