A nő, ha egyenes

2010.06.28. 16:50 Giana

Továbbra is ejtünk pár szót a széken-ülésről. Bár trónon trónunk, manapság már csak a vécén. Pedig milyen mennyein néz ki, amikor Őméltósága kihúzza magát és kezében a jogarral, élet és halál ura lehet. Te is elérheted a hasonló hatást, ha megtanulsz, méltósággal ülni.

 

Sorozatunk jelenlegi részében két részre osztottuk a képeket. Az A képeken a slampos, helytelenebb ülést láthatod, míg a B verzión a helyes, méltóság teljes pózt.

 

1. Az A kép, nagyon laza. Azonban összenyomja a lábad, a testedből semmit nem mutat, mert a szék támlája eltakar. Nyakad kitekert, könnyen felgyűlhet a bőr. Abszolút előnytelen. Míg a B képen, amit alatta látsz, bár a szék betakar, de látszik, hogy a modell lábai szépen egymás mellett vannak. Egyenes a gerince. Karja előnyösen, méltósággal öleli fel a széket, mivel kihúzza magát a nyakát és álkapcsát felemeli arcát, előnyösen tudja a gép lencsevégre kapni. Mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a széket, azért nem érdemes ebben a pózban tartani, mert tested nagy részét kitakarja.

 

2. Az A képen még mindig a főszereplő, a SZÉK és nem Te. A lábak összevissza egymás mellett, bár tény, hogy csak mezítláb és sportcipőben lehet így ülni, mégse tegyük. Összenyom a tartás, alacsony lányok, szinte törpéknek és sokkal súlyosabbnak tűnhetnek, a magas lányok pedig merő láb-gubancnak. A hát nem egyenes, a nyak és a vállrész gyűrött. Minden hiba, ami itt elkövethető, elkövettük. Ne próbálkozzunk vele. Helyette felajánljuk a második B verziót. Oldalt áll a szék, testünket, hátunkat gyönyörűen megnyújtva vezeti szinte egy párhuzamosként. A lábunk megnyúlik, magas sarkúban és más lábbeliben is előnyös lehet. Figyeljünk rá, hogy leérjen a lábunk. A könyökünk kényelmesen esik le, de a kézfejnek mégis van tartása. Ez egy laza póz, mégis rejt valamit a Hollywoodi sztárok imázsából. Lazaság és elegancia. A fejünket egyenesen tarthatjuk, és még ha profilból fényképeznek is, a test irányítja a tekintetett a fej felé. Komplett egész, és fenséges.

 

3. A helytelen képek sorából, a harmadik A még a legelviselhetőbb. A test nem látszik, a igyekeznek valamilyen irányt tartani (elég esetlenül), a vállak igyekeznek párhuzamosak lenni, de a kicsavart testhelyzet miatt, nem igazán jön össze. Ha a fejünket megtámasszuk a kézfejünkön, könnyen elveszthetük az irányítást az arcizmok felett. Homlokráncolás, természetellenes kifejezések. Mindezt úgy érjük el, hogy azt hisszük teljesen lazák és feszültségmentesek vagyunk. A B pózon az eset tökéletesen az ellentétes. Ismét oldalt van a szék, hátunk egyenes, a lábfej nyugodtan nézhet előre, nem kell úgy tartani, mint a képen. Ugyanakkor vigyázzunk, hogy ne tárjunk túl szélesre, mert az visszatetsző lehet. A szék maradjon szék.. semmi több. Kevésbé elegáns tartás, mint a 2B, hiszen itt támasztjuk a tököt. Így megvan itt is a lehetősége annak, hogy elveszítsük a kontroll az arc fölött, de kevesebb mint a 3A képen, hiszen itt súly marad a fejen, és ezért érezzük a mimikánk mozdulatait.

 

Jó gyakorlást kívánunk mindenkinek!

Ne feledd, ha tükör előtt gyakorolsz, sokkal könnyebb lesz a tanult pózokat visszaadni. De legjobb, ha tükör nélkül, egy barát segítségével, meg is örökíted a pózt és abból fejleszted magad tovább!

 

Hamarosan még több pózzal jelentkezünk, immár a fióknak/férfiaknak is!

Tarts velünk!

 

Szólj hozzá!

Címkék: pózok portfólió

A bejegyzés trackback címe:

https://modellkarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr112116420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása