Sose, két szék közé

2010.05.20. 09:43 Giana

Ugyan ma már nem divat, legalábbis ritkán találkozik a modell székkel a portfólió fotózáson, mégis fontos, hogy amennyiben kelléket kell alkalmaznunk, akkor is elegánsak maradjunk. A következő 5 póz tökéletesen bemutatja, hogyan lehetünk elegánsak egy széken trónolva.

 

1. kép: Magas sarkú cipőben nehezen megoldható póz, ezért azt javaslom, hogy függetlenül a ruházatunktól, vegyük le a cipellőnket. Ez a póz szexy, mégsem lép át egy bizonyos határt. Fontos, hogy kényelmesen üljünk a szék szélére. A bal lábunkat támasszuk meg a szék lábánál, még a fotóshoz közeli lábunkat nyújtsuk ki. A teljesen kinyújtott láb, előnytelen lehet, főleg ha túl hosszú vagy túl rövid a lábunk. Enyhén behajlítva tudjuk a legjobb oldalát megmutatni. Így lehetőség van a vádli megfeszítésére, és a comb elvékonyítására. Az egyetlen veszélyforrás a tartás illetve a túl erős kartartás. Ügyeljünk rá, hogy se a nyakunk, se az alkarunk ne feszüljön meg túlságosan. Húzzuk be a hasunk, kicsit dőljünk hátra, hogy a felsőtestünk is előnyös szöget zárjon be.

 

2.-5. kép: Kifejezetten előnyös magos sarokkal, és magasabb-vékony lányoknak. Fontos, hogy bár a hátunk itt begörbül, ha nagyobb hassal rendelkezünk, akkor felejtsük el ezt a pózt, mert a kis hurkákat összenyomja. Mindig érjen le a lábunk, ha kell pipeskedjünk. A 2-es kép a helytelen tartás. Láthatjuk az 5-ös képen, mennyivel más, ha a lábujjhegyen érintjük a földet, ha a szék szélére és nem a közepére ülünk, valamint mennyire más a hát illetve a fej tartása. Ne feledkezzünk meg soha az arcról sem. Fontos, hogy minél előnyösebb és minél nagyobb részt mutassunk meg az arcunkból.

 

3. kép: Ha szembekerülünk a kamerával, akkor SOHA ne terpesszünk. Nagyon ügyes megoldás, a szék lábaihoz igazított láb, és a térdek összehúznak. Akár a legtöbb póz, ez sem kifejezetten kényelmes, de nagyszerűen kihangsúlyozza a láb ívét, valamint optikailag egy homokóra látványát nyújtja. A kezünket lazán ejtsük a combunkra. Húzzuk ki a vállunk! Pózoláskor mindig több lehetőségünk van arra, hogy különböző szögeket válasszunk. Lehet a testünk szembe a fotóssal, és nézhetünk egy irányba a fejünkkel, valamint megdönthetjük jobb vagy bal irányba. Elfordíthatjuk profilba. Próbálkozzunk többféle szöggel, hogy megtaláljuk a számunkra leg előnyösebbet!

 

4. kép: Egy szokatlan, de érdekes póz. Tűsarkúban és társaiban, nem érdemes vele próbálkozni, de egy laposabb talpú cipőben, már kellemesen kivitelezhető. Nagyon figyeljünk a tartásra, mint mindig. Ülő pózban (is) azonnal meglátszik egy kicsi görbeség. Lazán engedjük le a kezeinket, de ugyanakkor maradjon a vállunk egyenes. Ne lógjon egyik kéz se lejjebb, mint a másik. Itt is figyeljünk rá, hogy a magán testrészeink ne látszódjanak. Szoknyában, fürdőruhában, vagy fehérneműben kifejezetten nem ajánlatos ez a póz!

 

Jó gyakorlást kívánok!

 

Szólj hozzá!

Címkék: pózok

A bejegyzés trackback címe:

https://modellkarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr492017335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása