Ülő pózok

2010.02.18. 12:53 Giana

A fotózások alkalmával figyelni kell arra, hogy mindig előnyös oldalunkat mutassuk.

Melyek az előnyös oldalaink, ha ülő/földön ülő pózokról beszélünk?

  • Kar
  • Arc/haj/nyak
  • Törzs/mellkas
  • Lábak

Természetesen maga az öltözködés, és az öltözetünk is befolyásolja azt, hogyan mutatunk egy képen. Fontos, hogy alkatunkat előnyös formában mutató ruhákat hordjunk!

Hajunkat mindig úgy készítsük el, hogy bármilyen pózt kell felvennünk, ne takarja az arcunk! (Ha csak nem kifejezetten ez a cél) Nyakunk nyúlt legyen, ne redőzzön! Hasunkat húzzuk be, melleket ki! Mellkasba vegyük a levegőt és tartsuk bent, de úgy, hogy ne húzzuk fel közben a vállunkat és arcunkat lazítsuk el. Lábaink legyenek nyúltak és feszesek.

 

Az első póz hátránya, hogy könnyen túl görbíthetjük a hátunkat, ami nem szép, mindig igyekezzünk kihúzni magunkat. A lábunk, még az alacsonyabb lányoknak is, így hosszabbnak tűnik. Mindig a fotós felöli oldalon, legyen nyújtva a lábunk. Ha hátul nyújtanánk ki, akkor a lábat kettévágjuk a felhúzott térdel és az optikai csalásnak nincs értelme. A hátsó láb, comb így felhúzva vékonyabbnak tűnik, így előnyös, még akkor is ha nem nadrágban vagyunk. Térd fölé érő szoknyában, ne próbálkozzunk ezzel a pózzal. Karunkat tartsuk lazán, hajoljunk rá! Így egy kedves, aranyos és relaxált testtartást érhetünk el!

A második póz, inkább magasabb, hosszabb lábú lányoknak ajánlott. Mivel mindkét láb be van hajlítva, optikailag rövidebbnek tűnhet, mégis kihangsúlyozza a láb formáját. Itt a középpontban a kar van. Húsosabb lányoknak, akiknek vastagabb a karja, érdemes háromnegyedes, vagy hosszú ujjú felsőt felhúzni, hiszen ez nyújtja a kart. Egy szépen feszülő, mégis laza hát, ebben a pózban előnyös tartást ad a modellnek. Itt lehetőségünk van az arcunkkal különböző kifejezéseket megjeleníteni. Általában álmodozás jut eszébe mindenkinek. Fontos, hogy őszinte legyen az arcod! Ne erőltesd a mosolyt, még ha a fotós kér is! Kell mosolyogni, de ennél erre alkalmasabb pózok is vannak! Itt különösen fontos, hogy vigyázzunk a kiengedett hosszú haj, ne lógjon az arcunkba!

Harmadik pózt, én csak „ál-has” póznak hívom. Tökéletes alkalmas, hogy 3-4 kilót lefaragjunk a súlyunkból. Üljünk le, nyújtsuk ki mindkét lábunkat. Mivel itt nem a láb a hangsúlyos ezért a hátsó láb van nyújtva, én mégis azt mondom, az első láb nyújtása, még mindig előnyös ha „rövidebb vagy”. Támasszuk meg magunkat hátul! Itt akad egy hiba a képen. Ez nem szakmai vélemény, de szerintem iszonyat ostobán néz ki, ha nem látszik mind a két kezünk! Portfólióról beszélünk, aminek a lényege, hogy minél többet megmutassunk magunkat, tehát az egyik kart kicsit távolabb, míg a másikat közelebb tegyük! Fontos, hogy mindig nyújtva legyen a karunk, de legyen erőltetett. Támaszkodj rá, de ne lazáskodd el! Húzd be a hasad, melleket ki! Nagyon könnyen befeszülhet a nyakad, szóval állakat le, vállakat le, lazítsd, és itt igenis lehet mosolyogni. Ez sem egy „vad” póz, inkább kedves, de ha megdöntöd a súlypontodat, esetleg elfordulsz a térben, könnyen „bevadíthatod” egy fejdöntéssel és egy igéző pillantással!

Negyedik pózunk, és egyben az utolsó póz egy kényelmes, mégis sok negatívumot takaró póz, leginkább ellenpéldaként szerepel. Képünkön nem látszik a lány arca, tekintete, nincs kapcsolata a fotóssal, így a nézővel sem, nem látszanak a „törzsi” adottságai. A combot és felkart szépen mutatja, de itt meg is áll a tudomány. Ha lehet, ezeket a hibákat kerüljük!

Jó gyakorlást!

 

Szólj hozzá!

Címkék: pózok

A bejegyzés trackback címe:

https://modellkarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr781768755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása