Céltudatosság

2010.06.28. 16:41 Giana

A cél

Eddig sorra vettük a menedzser, a Te menedzseri képességeid alapjait. Az önismeret, melyből az önbizalmad fakad, a kezdeményező képességed és kreativitást. Mindezek alap emberi tulajdonságaid melyeket fejleszthetsz. A céltudatosság sem tér el ettől, bár manapság kiveszőben van az emberi fajtól. Cél nélkül csak bolyongasz, és talán soha nem veszed észre hogy odaértél. Modellként mi a célod? Határozd meg életed céljait. Mi szeretnél lenni, hol szeretnél lenni 10 éven, 5 éven, 1 éven, fél éven, 1 hónapon akár egy héten belül? Mindenki álmodozik, de csak CÉLTUDATOS ember éri el céljainak 90%-át. A célok ugyan változhatnak, mégis jobb elindulni egy irányba, mint megrekedve várni.

 

Tudatosság

Ha megvannak a célok, bizony kell a tudatosság. Fel kell mérned, honnan indulsz? Milyen erőforrásokra, milyen energiára és milyen időre van szükséged a cél eléréséhez. Ha meg akarsz élni a modellkedésből mire van szükséged? Írd le a lehetséges verziókat. Tervezz, álmodozz, de maradj a realitás talaján. Lépéseket is tervezz a célhoz. Napi teendőket, amik szokássá válnak és az utaddá a cél felé vezető életben. Ha ezt teszed, akkor minden nap azzal az érzéssel fekszel majd le, hogy közelebb vagy az általad hőn áhított vágyhoz. Minden héten írd le magadnak tudatosan, hogy mit tettél? Hol állsz most? Min kell esetleg változtatni és ne rettenj meg attól, ha más irányt vet az életed. A változás, bő ruhában rejlő lehetőség. Egy új út, ami ettől függetlenül elvezethet Rómába.

 

NÉSZ

Nagyszerű, Ésszerű, Tervszerű!

A jó tervek ilyenek. A jó célok, ezek. Nagyszerű, mert energiával tölt fel. Libabőrös leszel, ha csak belegondolsz. Ha a terved az, hogy a Cosmopolitan címlapján szerepelsz, és ez örömmel tölt el, akkor ez a cél nagyszerű. Fontos azonban azt is tudnod, hogy miért az? Mit jelent ez számodra? Ésszerű akkor, ha nem az amerikai Playboy címlapja a cél, elvégre ehhez ki kell utaznod és tudod, hogy most nem teheted meg. (Lehet ez is ésszerű, de akkor a következő lépést, nagyon meg kell fontolnod.) Tervszerű. A jó tervhez, van olyan kézikönyved, amit csak követned kell. Mivel mindenkinek más az élete, az adottságai és a céljai így ez a kézikönyv csak neked működik, és csak Te tudod elkészíteni. Ez az tervszerű könyv, amit te készítesz, ésszerű lesz, mert reális lépéseket tartalmaz ( munkát szerezni, pénzt, kiutazni, fejleszteni magad modellként, és keresni a kapcsolatot a Playboy magazinnal, vagy mással), és természetesen nagyszerű lesz, mert örömmel tölt el. És ez a hármas biztos sikert vonz maga után, főleg ha tudatosan alakítod az utad és…

 

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

Az akarat tesz csodákat. Az álmok irányt mutatnak, a vágy energiát ad, a hitéletben tart, de csak az akarat és csak a tettek repítenek a cél mezőhöz. Csak a Te akaratod. Így a CÉLTUDATOS modell, soha nem adja fel. Nem rémül meg, és nem hisz abban, hogy valami lehetetlen, megtalálja a módját, hogy elérje a célját!

 

Tartsd ezeket szem előtt, és számodra sem létezik majd lehetetlen!

Sok sikert kívánunk! Kezd el még ma! Mert a holnap lehet, hogy nem jön el! Az akarat csak a mában érvényesül, számára csak a ma létezik, ahogy Neked is, a ma a legfontosabb lépés a holnap vágyiahoz!

 

Szólj hozzá!

Címkék: önmenedzsment

A bejegyzés trackback címe:

https://modellkarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr772116401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása