Ön-Marketing Alapok

2010.03.30. 10:11 Giana

Ön-Marketing

Én a termék?

Míg az önmenedzsment velünk foglalkozik, úgymond bentről hat kifelé, addig az ön-marketing kívülről indul és befelé halad. A marketing a vásárlóval kezdődik. A modellszakmában a megrendelővel, azzal aki fizet neked.

A marketing második szabálya: az ügyfélnek, vásárlónak szüksége van VALAMIRE amivel te rendelkezel, ami neked profitot hoz. Itt fontos megjegyeznünk, hogy a profit nem csak pénz lehet. Bármilyen olyan nyeregség, ami által te előrébb jutsz a célod felé. Például referencia. Sokan nem értik miért van értelme eljárni olyan castingokra, ahol őt nem válasszák ki. Ott is profitálsz. Tapasztalatot szerzel, megismerik az arcod és találkoznak a neveddel. Bizony, minden eseményből profitálhatunk - ami pozitív. Megjegyeznek minket, de mindegy hogyan. És itt jön be a marketing.

 

A marketing segít neked és az ügyfélnek, vásárlónak is. Neked, hogy felismerd, milyen igényei vannak a partnerednek, neki pedig felismerni, hogy RÁD van szüksége. Nem is olyan bonyolult igaz?

 

A marketingnek kölcsönös bizalmon és hasznon kell alapulnia. Amennyiben ez nem valósul meg, lehetséges, hogy kapsz egy jó munkát. De neked nem az a célod, hogy egy jó munkád legyen, hanem hogy sok. Ez egy kapcsolat, és mint olyan bizalmon és igaz, reális dolgokon kell alapulni. Sajnos ez manapság nem jellemző Magyarországon sem az ügynökségekre, sem a modellekre. Csalhatsz a képekkel, írhatsz be hamis adatokat, de mint már említettük- ez csak csalódáshoz és bukáshoz vezet. Az egyszerű út könnyebb, de rövidebb is.

A hagyományos marketing formula így szól: Marketing= Kutatás+SCP (szegmentálás, célzás, pozicionálás)+MM (marketing mix)+MK (megvalósítás és kontroll). Ezen külön egységeket hamarosan megtárgyaljuk és kiegészítjük, átalakítjuk személyes marketing mix-é.

Ne csak álmod az életed, éld az álmaid.

Az út előtted hever, iránytűt adunk Neked, csak tedd meg az első lépést!

 

Szólj hozzá!

Címkék: önmarketing

A bejegyzés trackback címe:

https://modellkarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr131880160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása