Mitől lesz nagyszerű a modell portfólió?

2010.05.07. 10:41 Giana

Van néhány ISZONYATOSAN fontos dolog, amire feltétlenül érdemes odafigyelni, még mielőtt és mialatt összeállítod a portfóliód:

-          Mindig emlékezz, hogy ez az üzlet, igazán az első benyomásról szól. Ismerjük a mondást: Csak egyszer van esélyed első benyomást tenni. Ez ugyan minden üzletre igaz, de kiváltképp a modell-iparra. Minden ügynökség vagy ügyfél akivel kapcsolatba kerül veled, és a képeiddel, modellkártyáddal vagy a portfólióddal fog először találkozni. Ezért bizonyosodj meg róla, hogy precíz, profi és téged képvisel! Sokszor nem lesz lehetőséged a személyiség varázsát megcsillantani, ha a képeid nem keltik fel az érdeklődést, vagy kifejezetten érdektelenséget váltanak ki.

-          Legyenek MAGAS elvárásaid! MUSZÁJ a legjobb képeket csináld, a legtökéletesebb sminkkel, ruhában és fotóssal. Minden szintbeli különbség csökkenti az esélyedet a sikerre, és ez által a megélhetésre. A fél munka, nem munka! Ha tényleg részt akar venni ebben a szakmában, akkor nem érheted be félmegoldásokkal. Sajnos ez alól nincs kivétel. Kritikusan kell kiválasztanod minden egyes fényképet, amit a portfóliódba szándékozol tenni. Biztosnak kell lenned, hogy a képek amiket az ügynökség lát, felkeltse az érdeklődést, kiváltsa a WOW hatást, és azt mondják: Ki ez a lány? Látni akarom élőben is!

-          Csak annyira vagy jó, amennyire a legrosszabb képed. Hidd el- a fényképészek, az ügynökségek a művészeti vezetők EMLÉKEZNI FOGNAK a legrosszabb képedre. És azt szeretnéd, hogy a legrosszabb kép is jó legyen! Akkor leszel jó, ha a legrosszabb képed is lélegzetelállító.

Általában az elkészült képeket- a portfólió fotózás után négy részre lehet osztani: Rossz, Jó, Nagyszerű és WOW, képekre. Ne döntsd egyedül. Más az elképzelésed magadról, mint az ügynököknek, vagy akár a szüleidnek, barátodnak, barátnődnek. Kérd ki a véleményüket! Ha úgy ítéled, hogy nincsenek, vagy nagyon kevés a WOW kategória (amit ha meglát az ember azt mondja: aszta, hú, ejha!) Akkor még nem áll készen a portfóliód! Wow típusú képek nélkül, az ügynökséghez való regisztráció mindössze pénzkidobás lenne.

A Portfóliód csak Nagyszerű és WOW képeket tartalmazhat! Dobd ki a Rosszakat és mentsd el, tedd félre a Jókat- emlékbe és olyannak, amiből tanulhatsz. Tedd a Wow képeket a jobb oldalra (a modell könyv jobb oldalába), a Nagyszerű képeket pedig a baloldalra!

Mennyire fontos a külalak és a képek!

 

Te melyiket választanád?

 

Szólj hozzá!

Címkék: portfólió

A bejegyzés trackback címe:

https://modellkarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr911981058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása