Portfólió

2010.01.04. 21:21 Giana

Egy modell a portfóliójával szerzi a munkáit, éppen ezért nagyon fontos, hogy hogyan nézünk ki. Hogyan pózolunk.

Íme néhány tipp, ami segíthet az első fontos lépésekben!

Hogyan állunk, tartjuk magunkat, amikor elkattan az a bizonyos kamera! Döntő fontosságú lehet! Természetesen nézel ki? Megfelelő a tartásod, a pózod a testalkatodnak? Átjön a személyiséged? Hogy minden kérdésre igennel válaszolhass, tanulnod kell!

Mert a pózolást is lehet, sőt kell tanulni! Keveseknek adatott meg a természetes „pózképesség”.

Álló pózok

Céljuk, hogy az egész alakod megmutassák, lehetőség szerint minél több szögből. Szemből, oldalról, hátulról. Egyes ügynökségek kifejezetten kérnek hátsó feles képeket, ezért érdemes erre is felkészülni, és beleiktatni a portfólióba.

Megmutatunk pár pózt, amit gyakorolhatsz, mert a gyakorlás az ember és a modell legjobb barátja. Na és a tükör! Állj oda, gyakorold be az állást, és a tükörben ellenőrizd! Nézd meg,  milyen szögből nézne rád a fotós. Lentről? Fentről? Oldalról?

A végső bizonyíték arra, hogy az álló pózokkal már nincs problémád, az, amikor fényképező gép előtt bizonyítasz. Kérd meg az egyik barátodat, hogy fotózzon! Fontos, hogy most ne magad kapd le! Teljes figyelmeddel, a tested minden részére oda kell figyelned! Ez éppen elég! Készítsetek minél több képet, akár ugyanarról a pózról is, majd nézd vissza őket a számítógépen! Nézd meg mit rontottál el? Milyen a hatása a tartásodnak? Ilyet akartál? Tetszik? Másoknak tetszik? Ha nem, akkor hajrá, kezd elölről, amíg a kívánt eredményt el nem éred!

 

 

hamarosan folytatjuk!

 

Szólj hozzá!

Címkék: pózok portfólió

A bejegyzés trackback címe:

https://modellkarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr151646592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása