Portfólió (1)

2010.02.18. 13:30 Giana

Mi is az a modellportfólió?
Azon egyéneknek, akik modell szakmában bármit is szeretnének, modellként elérni, mindenképpen szüksége van egy modellportfólióra. Ez egy olyan (fénykép)album, ami az 5-10 legjobb fotódat tartalmazza. Nincs értelme ennél több képet beletenni. Régen (úgy 5-10 éve) az embernek elég volt egy album. Ma már setcard és cd-s anyag is jár hozzá! A CD-re sem érdemes töménytelen mennyiségű képet felpakolni. A megrendelő akár három képből is el tudja dönteni, hogy te kellesz neki, vagy sem!

Időről-időre szükséged lesz új képekre! Változol, idősebb leszel, változik a hajszíned, a tested, a stílusod! Mindig friss képek legyenek benne! Lehet, hogy két éve készült egy zseniális sorozat rólad, de sajnos vagy sem, a megrendelő, nem a két évvel ezelőtti éneddel akar együtt dolgozni!

Amennyiben munkáid során összegyűjtesz képeket, ezt tedd egy külön referencia CD-re vagy albumba! Ezt sem érdemes túlzsúfolni! A castingon már csak az élő egyént nézik és nem a képeket! A portfólió és referencia ahhoz kell, hogy eljuss egy castingra. Nagyon, NAGYON ritka, hogy valakit csak a képei alapján kiválasszanak! Ehhez különlegesnek kell lenned!

Döntsd el előre, hogy milyen munkákat akarsz elvállalni és ilyen képekkel töltsd meg a portfóliódat! Fontos, hogy tudd, honnan indulsz és hová tartasz! (Erről bővebben a modellmenedzsment témánál olvashatsz!) Legyen az divat, fitnesz, reklám, stb ilyen képeket készíttess!

A modellalbum, a te névjegykártyád! A személyiségedet és Téged tükröz! Éppen ezért, ha az profi, rólad is ezt fogják gondolni! Ha csak valami helyi fotóssal elbohóckodtál, senki nem fog komolyan venni. Mi magyarok, főleg a tömeg „modell leszek, mert akkor nem kell semmit csinálnom” egyének, sajnos gyakran elfelejtik, hogy ez is munka! Egy szakma, amit meg kell tanulni, és bizony fárasztóbb lehet, mint az irodában ülni! A portfólió elkészítése időigényes (főként, ha fel akarsz rá készülni) és nem utolsó sorban DRÁGA! Azonban az első lépés a szakmába való kerüléshez!

Márciusban: A jó és rossz portfólió ismérvei és mire kell odafigyelni, mielőtt bárkit hívnál keresnél, hogy elkészítse az anyagod!

 

Szólj hozzá!

Címkék: portfólió

A bejegyzés trackback címe:

https://modellkarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr71768855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása