"Föld" pózok

2010.03.10. 19:32 Giana

A fa is a gyökeréből táplálkozik

 

Legyen szó portfólió fotózásról, vagy valami aktuális munkáról (bár erről majd később bővebben), fontos, hogy meg tanuljuk használni a testünket! Tudom. Tudom, ezerszer hallottad, de ettől még hallani fogod! Nem lehet elégszer elmondani. A testünk használata ott kezdődik, hogy kihúzzuk magunkat. Egyenes háttal állunk, ülünk, fekszünk! Ez nem csak a fotózáskor jön jól, de egészséges is!

A pózokat először meg kell jegyezni. Tükör előtt gyakorolni, majd tükör nélkül – úgy hogy valaki fotózzon, és ha lehet, irányítson, segítsen nekünk! Ugyanazt az érzést nem érezheted amikor látod magad és amikor nem! Ez bizony nagy kihívás, mert a tükör olyan kontroll, amit egy idő után észre sem veszel, és azt hiszed, hogy nélküle is tökéletesen tartod magad! Pedig nem. Azt javaslom, ha van egész alakos tükröd, amiben gyakorolsz, akkor mielőtt felveszed a pózt, hunyd be a szemed. Majd ellenőrizd magad a tükörben. Javítsd ki a tartáshibát, és kezd előlről! Jöhet egy következő póz!

 

És akkor a mai adag:

 

Az első sor egy sorozat. Hason fekszünk, és különböző módokon tartjuk a felsőtestünket. Előnyös a kerek fenék még kerekebbé formálásához! Az első képen látható, hogy a modell nem húzta magát ki eléggé, így bár az arca alig látszik, olyan mintha unatkozni. Portfóliónál ez mindenképpen kerülendő. A második kép, már egy sikeresebb lehetőség. Megfeszül a fenék, behúzzuk a hasunkat, és megfeszíthetjük a karunkat is. Fontos (ismét) megemlíteni, hogy nem szabad túl feszesnek lennünk. Mert akkor az erőlködés mindenképpen látszik a nyakunkon és az arcunkon! A harmadik variáns az én személyes kedvencem. Itt több a kapcsolat a kamerával, lehet játszani a mosollyal és szemekkel (de erről később), megtartja a póz az előző előnyét, de intenzívebben kiemelkedünk, erősebb a comb. Érdemes azonban arra figyelni, hogy ne feszüljön természetellenesen a kar, a könyök, a csukló. 1. kényelmetlen 2. Gollamra hajazna. Enyhén még talán be is lehet hajlítani a könyököt. Hasi tájékon erős lányoknak nem ajánlom az utolsó verziót, inkább a kettest.

 

A második póz sorozat. Szintén vízszintes/fekvő helyzetben vagyunk. Az első póz nagyszerű a hosszú hajú lányoknak, de előnyös a rövidebb hajjal is. Nagyon karakteres póz. Előnyösen formál mindenféle testalkatot. Meg van az-az előnye, hogy (óvatosan) befeszítheti az ember egyes testrészeit (hát, comb, fenék). Gyönyörű, szinte rajzolt íveket ír le a derék és a hát. Az elől lévő lábfejet lefeszítjük. Amire érdemes odafigyelni, hogy a kezünket ne tegyük annyira hátra, mint a képen látjuk. Sokkal közelebb se, mert ennek a fektetett „S” alaknak azért nem szabad szögletesnek lennie. A második és a harmadik kép nagyon kényelmes, egyszerű, mégis sikeres pózok. Mivel egyszerű, könnyen el „lazáskodható”. Miért? Előre dőlsz, ahelyett hogy kihúznád magad. Az embernek ülve és főként fekve a legnehezebb egyenesen tartania magát, és sokkal csúnyább egyébként, ha egy ilyen pózban beesett vállakkal, vagy éppen túlságosan felhúzott vállakkal hajtjuk végre. Kezdő pózok, mégis érdemes gyakorolni magát a „test-tartást” rajtuk.

 

A harmadik póz, az előző kettőből ered. Mindkét láb be van hajlítva és (ismét) az elsőn van a hangsúly. !Attól, hogy a hátsó nem látszik (annyira) még szépen kell állnia!! Figyelj a póznál, hogy a jobb vállad ne húzd fel. Erős lesz a nyomás rajta és a könyöködet is igénybe veheti, de megéri. Szép íve lesz az oldalnak, a combnak és a karnak. A kar tartása egy igazán érdekes műfaj. Lazán, mégis feszesen-kecsesen kell tartani. Akik hastáncolnak/tak ismerik eme mozdulatokat. Akik még nem próbálták ez a tánc nemet, úgy érezhetik meg, ha könyökből indulva nyúlnak ki valamiért, miközben a csuklójuk laza, az ujjaik is, de nem úsznak szét. A kar felső része feszes, míg az alsó lazább. Lazább, nem laza! Oké?

 

A negyedik szintén az egyik kedvenc „amatőr” pózom. Nem igényel (olyan) nagy tudást. A kamrával háttal legördülünk a földre. Jobb láb térdfelhúzás szinte teljesen, a bal csak félállásban. Karodat gyengéden, nem feszesen, nem kell a földre lefeszíteni, kicsit a fényképezőgép/fotós felé- semmiképpen nem magunk mellé merőlegesen! Amit itt igazán el lehet rontani az a homlok. Az emberek nagy többsége, amikor felnéz, ráncolja a homlokát. Nem szabad. Gyakorold az ellazítást. Az arcod egy külön test, amit meg kell tanulni kezelni. Ezt a pózt, tovább lehet fejleszteni úgy, hogy a mellkasod megemeled, enyhén a karodra támaszkodva, vagy a hát izmaidat használva. Kifejező póz, de itt még nehezebb az arcot „kontrollálni”.

 

Ezek voltak az úgynevezett „Föld” pózok. Hamarosan további érdekes, alap pózokkal, amiket érdemes elsajátítani. Jó gyakorlást kívánok!

 

Szólj hozzá!

Címkék: pózok

A bejegyzés trackback címe:

https://modellkarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr631829488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása